Lisää lajittelusta phj.fi

pienennäbioberttaa.fi

Valikko

Jaa omia vinkkejäsi jätteen vähentämiseen

Leivonnaisia tulee tehtyä jouluksi perinteisesti sen seitsemää sorttia.

Leipomukset kannattaa pakastaa sopivissa annoksissa ja ottaa sulamaan vain kulloinkin tarjottava määrä.

Jo hieman kuivuneet piparit voi käyttää erilaisiin jälkiruokiin. Taio ylijäämäpipareista herkkuja vaikkapa uudenvuoden juhliin. Laita kerroksittain tarjoiluastiaan piparimurskaa, kiisseliä ja kermavaahtoa, niin saat maistuvan jälkiruoan. Näyttävämmän version teet kokoamalla sen annosmaljoihin tai jalalliseen lasiin.

Pipareista saa myös jouluisen pohjan juustokakulle. Murenna piparit ja sekoita sulatettuun voihin. Tee juustokakku perinteisen ohjeen mukaan ja jouluista makua saa lisäämällä mausteeksi kanelia tai glögiä.

Kuivahtaneista pullista voi tehdä korppuja. Halkaise pullat, kostuta vesiseoksessa ja kierittele sokeri-kaneliseoksessa ja kuivaa lopuksi uunissa rapeiksi.

Käytämme sivustollamme evästeitä (cookies) käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja käyttötilastojen keräämiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää.

Hyväksyn